SE*Sessan´s Piggelin (Loke)

Född:

2012-07-19

Kön:

Kastrerad hane

Färg:

SIB w 64

Stamtavla:
Stamtavla
Uppfödare:
Marie Holmberg:

Om Loke:

Att det var så nära att Loke inte ens skulle ha blivit vår gör mig alldeles skakig. För det var nämligen så..

För det första så var Loke otroligt liten då han föddes, Marie trodde inte ens att han skulle klara sig. Och hade det inte varit för Marie så hade han inte gjort det heller. Men den lille kämpen växte snabbt till sig och blev den snyggingen han är idag!

Men Loke blev då tidigt tingad av en annan person, vars allergi blossade upp bara någon vecka efter att han hämtat hem Loke och han fick då flytta tillbaka hem till Marie. Jag såg detta på hennes hemsida och tyckte såklart det var väldigt tråkigt och så kom en diskret tanke upp långt bak i mitt huvud, att jag kanske skulle vara så galen och köpa honom också? Jag minns ju så väl den där kvällen vi var och hämtade Magnum, hur Loke hade lagt sig till ro i mitt knä och somnat.

Jag mejlade Marie. Inte egentligen för att säga att jag var intresserad av honom, utan bara för att kolla läget och säga hur tråkigt jag tyckte det var att allergin blossat upp för köparen som jag visste var så förtjust i Loke. Sa även nåt i stil med "om det krisar så finns det plats hos oss". Dock så styrde samtalet ganska snabbt iväg och jag tror snabbt Marie fattade vinken om hur gärna jag ville ha honom. Vi hade faktiskt redan hunnit prata om sällskap till Magnum, även om det var planer längre fram. Men, det fanns egentligen inte så mycket att fundera över. Tror egentligen bara det är Hampus och Marie som förstår hur förtjust jag blev i Loke kvällen vi hämtade Magnum, så självklart blev han vår också. Som en dröm som blivit uppfylld dubbelt upp!

Loke är väldigt speciell på många sätt. Han är nog den roligaste katten jag någonsin träffat. Han har ett sånt sätt som tydligt uttrycker hans personlighet. Bara sättet han stolt och glatt skuttar fram till en då man kommer hem, ni vet sådär i takt med öronen lite bakåt i farten och ögonen kisande och samtidigt ser det ut som han ler. Han pratar gärna också, i läten som "brrrp, brUp". Därav hör man alltid vart han är någonstans, och där är han lik matte, han gör som mig - pratar för sig själv. Roligast är det om han leker med något bakom soffan, då hör man tydligt dom där läterna och han grejer på för fullt.

Han är väldigt förjuts i folk och möter alltid gästerna i dörren, det är lika viktigt att säga hejdå då de ska gå också ;) Och han vandrar ofta från knä till knä på filmkvällar, tills han tillslut lägger sig till ro uppe på ryggstödet med bra uppsikt över alla och såklart över teven, han älskar att se på tv!

Han är även ett riktigt litet smart busfrö. Att apportera är han proffs på. Han har också en favoritleksak som Hampus faster Sussie köpte åt dem på utställningen i uppsala, en pälsboll på en pinne. Denna blir han tokig om jag plockar fram och bär runt på den som om det vore hans kattunge. Kommer Magnum nära så morrar han. Han älskar även vatten, då jag badar sitter han på badkarskanten och då jag diskar sitter han, hrrrmf.. på micron bredvid och spanar in det hela.

Sen är han såklart otroligt mysig också, han älskar att bli omkring buren på och visar tydligt då han vill upp i famnen. Sötast är han då han hoppat upp på byrån och sedan sätter båda framtassarna mot min mage och tittar mig i ögonen. Sträcker jag då ut händerna så faller han rakt in i famnen och börjar kurra med detsamma. Och då väckarklockan ringer på morgonen springer han fort till sängen för då vet han att vi vaknar!

mypicture

8 månader

mypicture

7 månader

mypicture

6 månader

mypicture

5 månader

mypicture

4 månader

mypicture

15 veckor - hemgång

mypicture

11 veckor

mypicture

7 veckor